۱۳۸۸ شهریور ۱۴, شنبه

وضعیت زنان در ایران، الگویی مناسب برای سایر کشورهای اسلامی!


رود لوبرزRuud Lubbers نخست وزیر سابق سابق هلند1982-1994 از حزب دمکرات مسیحیCDA و دبیر کل سابق سازمان ملل در امور پناهندگی 2000-2007، مقاله ای را در اعتراض به اخراج طارق رمضان Tariq Ramadan از تدریس در دانشگاه و شهرداری شهر روتردام منتشر کرده است. (دلیل اخراج طارق رمضان مصاحبه با پرس تی وی و دفاع او از دولت کودتا در ایران بوده است).

آقای لوبرز ضمن انتقاد از اخراج آقای رمضان، در قسمتی از این مقاله با مقایسه وضیعت زنان در ایران با زنان در افغانستان و مشاهدات خود از اینکه بعد از سقوط طالبان هم زنان افغان پناهنده در ایران، حاضر به بازگشت به افغانستان نبوده اند، نتیجه گیری می کند که زنان در ایران در موقعیت خوبی قرار دارند و بر اساس آن عنوان می کند که وضعیت زنان در ایران می تواند الگوی مناسبی برای زنان در سایر کشورهای اسلامی بشود.

سایت روزنامه پرفروش تلگراف(telegraaf) روی این قسمت از مقاله آقای لوبرز زوم کرده و آن را در لینکی جداگانه با عنوان" لوبرز، وضیعت زنان ایرانی، الگوی قابل نمونه برداری" منتشر می کند که واکنش های زیادی را بهمراه دارد. با هم 15 کامنت اول مردم به این گفته آقای لابرز را می خوانیم.
(پ.ن=
1-این سایت کامنت ها را بترتیب از آخر تنظیم می کند، اولین کامنت در واقع آخرین می شود.
2- بسیاری از کامنت ها حذف شده اند، اکثرا بدلیل اینکه آقای لوبرز را " کون نیشگون گیر" نامیده بودند/ کنایه به اتهامی که باعث کناره گیری ایشان از سمت خود در سازمان ملل شد/.
3- زیر لینک اصلی(worldconnectors) هم کامنت های جالبی به انگلیسی گذاشته شده که چون بیشتر پیرامون اخراج آقای رمضان است ترجمه اش نکرده ام).

کامنت ها:
1- اینکه افغانستان بدتر است دلیل این می شود که ایران بد نیست؟ چه احمقی.

2- جالب بود، ما باید کمتر با عینک غربی به کشورهایی مانند ایران نگاه کنیم، اما در مورد اینکه ادعا کنیم موقعیت زنان در ایران می تواند الگو بشود، خیلی کنجکاوم بقیه کامنت ها را بخوانم.

3- عجیبه که سیاست مداران حزب دمکرات مسیحی(CDA) پیر که می شوند هوای اسلام می کنند، بی عقلانه، مثل حرف های آیت الله ها.

4- زنان ایرانی در تظاهرات اعتراضی اکثریت را داشتند، این چنین شجاعتی در در هیچ نقطه دیگر دنیا پیدا نخواهی کرد. آنها آزادی و دمکراسی می خواهند و من امیدوارم که آن را بدست بیاورند. این رژیم بوسیله تبلیغات غرب و دروغ به قدرت رسیده است.

5- اگر منظورش برده داری بوده حق داشته و ما باید در مقابل عروس کردن دختر 10 ساله هم سکوت کنیم.

6- حالت خوبه؟ یک کشور اسلامی نام ببر که موقعیت زنان آنجا قابل الگو شدن باشه.

7- این درسته که وضیعت زنان در ایران اندکی بهتر از افغانستان است، اما معنی اش این نیست که قابل الگو شدن می باشد. زنان ایران مجبور به رعایت انواع قوانین قرون وسطی هستند و بسیاری هم محکوم به مرگ می شوند. باعث شرمساری است که یک سیاست مدار این سخنان را می گوید.

8- لوبرز، برو با زنت ایران زندگی کن حالش رو ببر.

9- می توانستی برعکس بگی، زنان افغانستان وضعیت بدتری از زنان در ایران دارند.

10- لوبرز هم بمانند خلف اش(Dries van Agt) مسلمان افراطی شده است.

11- حتما، تو بحرین هم برای سنگسار زنان از سنگ های ریز و کوچک استفاده می کنند، لابد این هم می تواند الگوی خوبی برای سایر کشورهای با قوانین شریعت باشد که از سنگ های بزرگ و دردآور استفاده می کنند. چرا لابرز از قوانین غرب برای الگو رفتار با خانم ها استفاده نمی کند؟

12- اینکه وضعیت زنان در ایران از افغانستان بهتر است اصلا این معنی را نمی دهد که این می تواند الگوی مناسب بشود.

13- به اندونزی نگاه کن، آنجا زنان حقوق مساوی با مردان دارند و کشور هم اسلامی است، اندونزی باید الگو بشود، ایران بهیچوجه.

14- این مرد واقعا نخست وزیر ما بوده و اینهمه مشاغل مهم دیگه هم داشته؟ هبچ وقت می دانسته که در باره چی دارد صحبت می کند؟ آخرین بار کی ایران بوده؟(اگر اصلا بوده) یک سوال، آقای لوبرز الگو به چی می گوید؟ به چرت و پرت.

15- این مرد اصلا نمی داند راجع به چی دارد اظهار نظر می کند، الگو نامیدن کشوری که همه قوانین انسانی را زیر پا می گذارد اشتباه وحشتناکی است.


۶ نظر:

کائنات گفت...

پست خیلی جالبی بود، ولی کامنت گذارها یه جورایی خیلی ایران رو مثل افغانستان فرض کردن، در حالیکه دخترها و کلا زنان ایرانی خیلی مستقل و اجتماعی و دارای حقوق بیشتری هستن و با اینکه فشارها مثلا از نظر پوشش از طرف حکومت وجود داره ولی خوب بلدن چه جوری اینا رو دور بزنن... اتفاقا نظر آقای لوبرز رو قبول دارم تا حدی...منظور اون که نوع پوشش و محدودیتهای زن ایرانی نبوده که، به نظر من خیلی چیزای دیگرم مد نظر داشته و البته این هلندیا خیلی چیزا رو نمیدونن راجع به مردم ایران و نحوه زندگیشون، من که خیلی سعی میکنم اطلاع رسانی کنم که مثلا دخترها راحت رانندگی میکنن یا بدون چادر بیرون میرن و چیزایی ازین قبیل...
این جنبش سبز هم خیلی دید دنیا رو کلا نسبت به مردم ایران خوب کرد...
من حدس میزنم لوبرز ایران بوده حتما و به نظر من اینکه زنان ایرانی میتونن الگو باشن کاملا با اینکه رفتار حکومت ایران با زنها خوبه فرق داره...

Unknown گفت...

این پیشرفت زنان ایران ریشه در فرهنگ ما داره، این بزرگترین تفاوت ایران با دیگر کشورهای اسلامی میباشد که ایران قبل از اسلام از فرهنگ بالایی برخوردار بود نه اینکه مثل سودن که قبل از اسلام تعدادی قبیله وحشی اونجا زنده میکرده. منشور حقوق بشر کورش، انوشیروان عادل و موارد دیگه نشون دهنده این تفاوت هست. در واقع ما ایرانی‌‌ها اسلام رو ایرانیزه کردیم و خیلی‌ از قوانین عربها رو مثل چند همسری یا سنگسار یا بریدن دست دزد به دلیل تضاد با فرهنگمان قبول نکردیم یا اینکه اونهارو ملایم کردیم و متناسب با روحیه و فرهنگمان تغییر دادیم

lobat گفت...

..jaleb bud

lobat گفت...

jenabe farangi chera up nemikonid?!!
omidvaram ahvale shoma khub basheh ..

فرنگی گفت...

لعبت عزیز،
کلی حرف برای نوشتن دارم و هر بار اوضاع سیاسی ایران مرا بیشتر راغب به خواندن خبر می کند تا نوشتن. وای مرسی از یادآوری ات بزودی باز هم خواهم نوشت موفق باشی

کائنات گفت...

آقای فرنگی، دقیقا منم منتظر آپدیت شما هستم :)